dimecres, 10 de setembre del 2008

LA REUNIÓ SOBRE L'ORGANITZACIÓ

Va ser el dimecres 10 de setembre, a les sis tocades de la tarda, quan l’equip de mestres va començar a explicar el sistema organitzatiu de l’escola per aquest nou curs. Primer varem fer una reunió totes les famílies juntes i abans de res, ens van explicar les tasques de cada un dels professionals que treballa a l’escola. Al dau verd hi trobarem la classe dels pollets amb l’Ona i la Míriam, i la classe de les granotes amb la Carme i l’Anna. Al dau taronja hi ha la classe dels conills amb la Marta i la Neus, i la classe dels dofins amb la Núria i també la Neus. I al dau blau hi ha la classe dels cavalls amb l’Anna i la Mercè i la classe dels elefants amb en Jesús i també la Mercè. A més a més, la Rosa Maria farà la coordinació del dau verd, la Cristina la del dau taronja i la Montse la del dau blau. Cal destacar la important tasca que faran la Roser i l’Anna, ja que són les responsables de mantenir l’escola en perfecte estat d’ordre i higiene. D’altra banda cal tenir molt present la figura d’en Gregori, el nostre cuiner, que té encomanada la difícil tasca “d’educar” el paladar dels nostres fills i filles. I no ens hem d’oblidar de celebrar el fet de tenir amb nosaltres a l’avi Joan, que amb el seu bon “saber fer” ens ensenyarà a cuidar l’hort i a entendre a la natura.

Entre moltes d’altres coses, ens van informar que:
- L’espai de l’entrada serà d’ús lliure però caldrà accedir-hi descalços.
- El laboratori on hi haurà contes, titelles, elements de representació, etc., encara està pendent de confirmar-li el nom. No se sap si es dirà biblioteca, o llenguatge verbal, ...ja ho veurem.
- S’ha ampliat el laboratori de les construccions.
- Al pati exterior hi haurà una muntanyeta de sorra compactada, per tal de potenciar el moviment, l’equilibri, etc.
- Al pati del darrera hi haurà el laboratori de natura amb l’hort.
- A efectes de comunicació entre les famílies i els/les mestres, s’estableix un “quadre graella” on s’informarà del què ha fet el nen/a durant el dia i, per comunicacions de caràcter més personal, es crea un espai no públic que es coneixerà com “el sobre”.
- Pel què fa als nens/es que han tingut febre es recorda que, per bé del nen i respecte als altres infants, aquests han d’estar 24 hores sense anar a l’escola i atès el bon treball en xarxa que s’està fent amb pediatria, es comunica que en relació a les malalties i aspectes de salut diversos que pateixin els nens/es, l’escola aplicarà el protocol que indiqui pediatria.
- L’escola bressol Els Daus és i vol seguir essent una escola oberta i comunicativa. Per això cal que les famílies fem el possible per conservar els laboratoris en perfecte estat, tot respectant el material que en ells hi ha i usant tant sols aquells que són a disposició de tothom. Així doncs, podem usar de manera lliure l’espai de l’entrada, el racó de les famílies i el laboratori de moviment, i hem d’evitar que els nostres fills facin, fora d’hores de l’escola, ús dels laboratoris de plàstica, de l’aigua, de la llum i la foscor, de les construccions i el de la biblioteca/llenguatge verbal.

Al acabar la reunió conjunta varem poder veure una presentació amb diapositives sobre “moments de l’escola”, i tot seguit es va organitzar una breu reunió per daus, la Rosa Maria va xerrar una estona amb les famílies que portaran els seus fills/es al dau verd, la Cristina ho va fer amb aquelles que els/les portaran al dau taronja i la Montse va fer el mateix amb les famílies del dau blau.

Després es va fer una reunió per classe, on les famílies varem poder consultar amb els/les mestres tot allò que al inici del curs ens suposa un dubte. Per acabar totes les famílies varem poder visitar l’escola i descobrir tots i cadascun dels seus racons.